Eliberare legitimatii calatorie

Legitimaţiile de călătorie se pot procura astfel:

 1. De la casele de bilete cu anticipatie de pana la 10 zile calendaristice.

 2. De la personalul de tren.

 3. Online, cu anticipatie de pana la 10 zile calendaristice, accesand link-ul https://bilete.tfc-online.ro/vanzarebilete/loginuser.aspx.

 4. De la automatele de vanzare bilete instalate in Gara de Nord si Ploiesti Sud (langa casele de bilete TFC), in statia Buzău (in sala de asteptare), in statia Galați si in statia CLUJ NAPOCA. Plata se face exclusiv cu cardul bancar. Tipurile de legitimatii care se pot cumpara de la automate sunt: bilete pret intreg, bilete reduse 50% elevi, bilete gratuite pentru studenti (in baza ID-ului creat la o casa de bilete TFC), bilete copii, abonamente, oferta dus-intors stabilit.

Calatorii care se urca, fara legitimatie de calatorie, dintr-o statie cu casa de bilete vor fi tarifati in tren la tarif de taxare in tren pentru distanta solicitata. Beneficiarii facilitatilor (50% sau 100% reducere) isi pierd dreptul la reducere.

Calatorii care nu prezinta in tren o legitimatie valabila, si nu au solicitat-o personalului de tren la prima revizie a legitimatiilor de calatorie dupa statia de urcare, sunt obligati sa achite tariful de taxare in tren pentru intreaga distanta parcursa de trenul regio sau interregio pe respectiva relatie. Beneficiarii facilitatilor isi pierd dreptul la reducere si vor fi tratati ca orice calator care nu a solicitat legitimatie de calatorie.

Biletele se vor elibera pentru distanta parcursa cu un singur tren, iar continuarea calatoriei cu un alt tren ( independent daca este acelasi automotor sau nu) va fi taxata incepand de la 0 km. Conform reglementarilor intrate in vigoare in decembrie 2011, o data cu schimbarea rangurilor trenurilor, distantele nu se mai insumeaza

 Legitimatiile de calatorie se achita in numerar/cu cardul la casele de bilete, in numerar in tren sau exclusiv cu cardul, online si la automatele de vanzare bilete.

 

CMS Design - Joomla Wordpress Templates