Reducere 5%

Reducerea de 5% se aplica, incepand cu data de 01.08.2016, la achizitia prin plata cu cardul a biletelor de la automatele de vanzare bilete TFC si online.

Incepand cu data de 01 Ianuarie 2019, oferta va fi valabila pentru urmatoarele tipuri de legitimatii de calatorie: bilet pret intreg si bilet copil.

Tarif de rezervare

Stimați călători,

Vă informăm că începând cu data de 01 Ianuarie 2019, tariful de rezervare se va majora și acesta va fi în valoare de 3,00 lei indiferent de zona kilometrică, ori rangul trenului (R/ IR).

Tariful de rezervare se achită obligatoriu la trenurile InterRegio astfel:

* pentru relația București Nord - Buzău și retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc în valoare de 3,00 lei pentru distanțele parcurse mai mari de 50 km. 

* pentru relația București Nord - Galați și retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc în valoare de 3,00 lei pentru distanțele parcurse mai mari de 70 km. 

* pentru relația Cluj Napoca - Oradea și retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc în valoare de 3,00 lei de către călătorii care parcurg întreaga distanță Cluj Napoca - Oradea și Oradea - Cluj Napoca.

Pentru trenurile Regio, tariful de rezervare este opțional.

 

De asemenea, vă informăm că nu se fac rezervări telefonice.

Vă mulțumim pentru ințelegere!

 

Reglementările proprii TFC la art. 12- Ocuparea şi rezervarea locurilor

din Regulamentul de transport pe căile ferate din România

 

Extras din Regulamentul de transport pe căile ferate din România- Art. 12. – Ocuparea şi rezervarea locurilor:

  1. Călătorul poate ocupa loc în tren, respectând dreptul la clasă şi serviciile asigurate prin legitimaţia sa de călătorie.

  2. La trenurile cu regim de rezervare a locurilor, călătorul poate ocupa numai locurile înscrise în legitimaţia de călătorie.

  3. Modalităţile de rezervare a locurilor în trenuri sunt reglementate de operatorul de transport feroviar şi aduse la cunoştinţă publicului călător prin Mersul trenurilor de călători.

  4. În condiţiile stabilite prin Normele uniforme sau prin reglementările proprii ale operatorilor de transport feroviar, călătorul poate să utilizeze un loc la o clasă superioară, servicii superioare ori un tren de categorie superioară celor indicate pe legitimaţia de călătorie sau poate cere să i se modifice itinerarul, cu achitarea diferenţelor tarifare.

  5. Călătorul care nu poate obţine loc şi nu consimte să călătorească în picioare are dreptul să ceară restituirea contravalorii legitimaţiei de călătorie pentru parcursul neefectuat, amânarea călătoriei sau să plătească diferenţa pentru călătoria la o clasă superioară, conform prevederilor Normelor uniforme ori ale reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar.

  6. În cazul în care călătorul nu poate ocupa locul rezervat potrivit legitimaţiei de călătorie, agentul operatorului de transport feroviar este obligat să îi asigure alt loc, în limita locurilor disponibile din tren, conform prevederilor Normelor uniforme sau reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar. În cazul în care nu i se poate asigura loc, se va restitui tariful tichetului de rezervare. Cererea de restituire a tarifului se adresează operatorului de transport feroviar.

  7. La trenurile fără regim de rezervare, în condiţiile Normelor uniforme sau ale reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar, se pot rezerva compartimente întregi.

Extras din OMT 665/2007, cu modificările și completările ulterioare:

Norme Uniforme Călători 29

29.1. Pentru călătoria cu loc rezervat la trenurile cu regim de rezervare a locurilor, călătorul trebuie să posede legitimație de călătorie valabilă la rangul de tren respectiv, pentru clasa și relația pe care circulă și tichetul de rezervare a locului.

29.2. Când un călător utilizează mai mult de un tren cu regim de rezervare pentru deplasarea între stația de cale ferată de plecare și stația de calea ferată de destinație, se va tarifa câte un tichet de rezervare a locului pentru fiecare tren cu regim de rezervare la care se asigură loc rezervat.

Biciclete

Stimați călători,

Vă informăm că începând cu data de 01 Ianuarie 2019, tariful unic pentru transportul unei biciclete se va majora, iar acesta va fi în valoare de 7,00 lei, indiferent de distanța parcursă de un singur tren.

Vă mulțumim pentru ințelegere!

 

Călătorul poate lua gratuit în vagoanele clasă, ca bagaj de mână, o bicicletă pliabilă sau demontabilă, cu condiţia să nu îi incomodeze pe ceilalţi călători.

Călătorul poate lua la trenurile formate din automotoare, în spațiile libere ale vagonului, o bicicletă nedemontabilă pentru care va achita la casele de bilete sau în tren (când acesta se urcă dintr-o stație fără casă de bilete TFC), tariful aferent transportului de bicicletă.

Pe toată durata transportului, călătorul va însoți și supraveghea bicicleta astfel încât să nu afecteze siguranța și confortul călătorilor. Călătorul este direct răspunzător de orice pagubă cauzată pe parcursul transportului bicicletei.

 

Mai multe articole...

CMS Design - Joomla Wordpress Templates