Călătorii ne aleg pentru calitatea serviciilor oferite și mai ales pentru flexibilitatea și orientarea către client pe care le-am avut înca din prima lună de funcționare. Avem placerea să ne mândrim cu oferirea nu doar a unui servciu de transport ci și cu aportul pentru comunitățile locale pe secțiile pe care le deservim. De-a lungul celor 10 ani le-am oferit călătorilor noștri mai mult decât un mijloc de transport, le-am oferit posibilitatea de a comunica direct cu noi.
Slănic - Prahova
Slănic Prahova este una din stațiunile balneoclimaterice din România foarte solicitate datorită factorilor naturali de cură și a climatului plăcut, de curățare, puternic ozonat. Statiunea este situată pe valea pârâului cu același nume.
Mina Unirea este cea mai mare salină din Europa, unică datorită aerosolilor. Salina pastrează tot timpul anului o temperatură constantă de 12o Celsius, indiferent de anotimp. Adâncimea maximă a minei este de 217m, iar camerele sale în formă trapezoidală măsoară 55m înălțime, suprafața totală a minei fiind de aproximativ 80.000 mp.
SUPERNOVA Planetarium
În interiorul minei puteți avea parte de o experientă unică la SUPERNOVA Planetarium, care este cel mai MARE si mai PERFORMANT planetariu din Romania cu cel mai mare ecran sferic de 16m diam., max. 200 de locuri, proiectoare 4K laser. http://planetariu.ro/ .
Muzeul sării este situat în aproprierea salinei și a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, fiind reședința funcționarului domnesc care se ocupa cu strângerea taxelor pe sare, monopol domnesc, și a fost complet refăcută între anii 2002 – 2003.
În interiorul muzeului sunt expuse documente și reconstituiri privind istoria prelucrării sării la Slănic, unelte și utilaje ale vremii, cristale de sare diverse, planșe geologice ale zonei, precum și date despre flora și fauna din zonă. Într-una din încăperile de la etajul muzeului a fost reconstituit biroul cămărașului.
Muntele de Sare din Slănic Prahova este un monument al naturii, o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic). Rezervația naturală are o suprafață de 2 ha și reprezintă un monument natural format prin prăbușirea unei galerii de exploatare a sării (odată cu aceasta antrenând o alunecare de teren și dezgolind muntele), alcătuit din masivul de sare și lacul din mijlocul acestuia.
Muntele de sare face parte din Complexul Baia Baciului alături de Grota Miresei și Baia Miresei, Lacul Mare (numit și Baia Baciului cu o suprafață de 5.100 mp, adâncime maximă 7 m, hipersalinic, cu o concentrație de 300%) și Baia Porcilor (suprafață de 1.460 mp și adâncime sub 1 m, conținând nămol terapeutic).
Slănicul este una din stațiunile balneoclimaterice foarte solicitate datorită factorilor naturali de cură și a climatului plăcut, de curățare, puternic ozonat. Stațiunea se înscrie în rândul stațiunilor balneare cu ape cloruro-sodice concentrate, cât și în categoria celor ce pot oferi un microclimat subteran de salină.
Numele de Grota Miresei a apărut după anul 1920, când, la patru zile după nuntă, o localnică, măritată cu forța de părinți cu un fecior din sat pe care nu îl iubea, s-a sinucis, aruncându-se din vârful muntelui de sare.
Muntele de sare a fost declarat rezervație și monument al naturii. Acest munte miniatural modelat de apa ploilor în sare se extinde pe o suprafață de 2 hectare.
Formarea Muntelui de sare și a Grotei Miresei, din interiorul acestuia are la origine acțiunea omului, prin exploatarea din interiorul Muntelui de sare ce a funcționat până în 1852.
Din Slănic puteți pleca pe un traseu spre localitatea Crasna, unde puteți vizita Mănăstirea Crasna. Parcurgerea acestui traseu poate dura între 2,5 ore și 3 ore și trece prin Groșani, satul Schiulești și Valea Crasnei, iar la întoarcere puteți să mergeți și pe drumul forestier spre Măneciu Ungureni.
Orașul Slănic se află în vecinătatea Munților Teleajenului, cei mai apropiați din această grupă fiind Munții Grohotiș, la care se poate ajunge pe mai multe trasee marcate, în intervale cuprinse între 3 și 5 ore:
- Slănic – Vf. Gorganul Mic – Vf. Mare Bechet – Vf. Poiana Lungă – Saua Cordun – Valea Crasnei – Schiulești – Slănic
- Slănic – Ștefești – Valea Vărbilăului – Pârâul Bradului – Șaua Cordun – Vf. Trifoiu – Valea Crasnei – Schiulești – Slănic
- Slănic – Ștefești – Valea Vărbilăului – Vf. Păltineț – Culmea Măciuca – Bertea – Ștefești – Slănic
- Slănic – Vf. Radila Mare – Vf. Ulița – Vf. Grohotiș – Vf. Bobu Mare – Vf. Bobu Mic – Stâna din Babeș – Cheia