STUDENTUL ONLINE

Esti student? Ia-ti ID Student TFC de la orice casa de bilete TFC si iti vei putea achizitiona online sau de la kiosk-uri legitimatia de calatorie! Mai multe detalii pe site, www.transferoviarcalatori.ro, la sectiunea Anunturi.

Studentii pot achizitiona bilete online si de la kiosk

Anunț important pentru studenți!

Începând cu data de 23.03.2017, studenții români/străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România, care dețin legitimații de student pentru reducere/gratuitate la transport vor putea achiziționa legitimații de călătorie gratuite prin sistem on-line și de la automatele de vânzare TFC, conform reglementărilor proprii TFC.

TOT CU ACEASTĂ DATĂ SE REDUCE TIMPUL DE EMITERE A BILETELOR ONLINE DE LA 6 ORE LA 3 ORE PÂNĂ LA PLECAREA TRENULUI CONFORM OREI DE PE BILET.

Studenții care beneficiază de gratuitate la transport pe calea ferată, în baza adeverinței eliberate de instituția de învățământ superior, nu își pot achiziționa bilete gratuite prin sistem on-line sau de la automatele de vânzare TFC, deoarece aceste adeverințe au diferite date de valabilitate, majoritatea nefiind eliberate pentru tot anul universitar în curs. Acești beneficiari își pot achiziționa legitimații de călătorie gratuite doar de la casele de bilete sau din tren, după caz, conform reglementărilor proprii TFC.

Pentru a putea beneficia de serviciile de achiziționare, în regim self service, prin internet și automate de vânzare bilete TFC, studentul trebuie să se prezinte mai întâi la una din casele de bilete TFC, pentru obținerea unei legitimații de autentificare și identificare a utilizatorului în sistemele de emitere legitimații de călătorie, denumită  ID Student TFC”, în baza căreia va putea achiziționa ulterior bilete.

Legitimația de autentificare și identificare a utilizatorului este valabilă pe an universitar. După începerea anului universitar următor, studentul trebuie să-și obțină un alt ID Student TFC”.

Această legitimație de autentificare și identificare a utilizatorului având calitatea de student este nominală, netransmisibilă și NU este o legitimație de călătorie. Ea poate fi utilizată doar pentru achiziționarea biletelor de călătorie.

Pentru emiterea unei legitimațiide autentificare și identificare ID Student TFC” studentul trebuie să prezinte la casa de bilete următoarele documente:

  • legitimaţia de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată la zi pentru anul universitar în curs și un act de identitate (carte de identitate sau paşaport).

După obținerea ID Student TFC”,  studentul își poate achiziționa legitimație de călătorie gratuită prin sistem on-line și de la automatele de vânzare TFC, prin introducerea în câmpurile dedicate a următoarelor date de identificare:

  • Numărul înscris la rubrica „Id.”  de pe legitimația de autentificare și identificare a utilizatorului ID Student TFC”.

 Exemplu:    Id. 00000035    se va introduce nr. 35

  • CNP (Personal code/National Identification Number) al deținătorului de ID Student TFC”.

În cazul pierderii/furtului unei legitimații de autentificare și identificare, titularul poate solicita la orice ghișeu TFC o nouă legitimație ID Student TFC”. Emiterea pentru același utilizator a unei noi legitimații de autentificare și identificare va avea ca efect anularea în sistem a legitimației inițiale, declarată ca pierdută/sustrasă, nemaiputând fi utilizată.

În cazul cererii multiple, efectuată printr-o singură tranzacție, pentru un număr de maxim 6 studenți, la achiziționarea biletelor gratuite prin sistem online/automate de vânzare se va introduce pentru fiecare utilizator în parte: număr Id. (de pe legitimația de autentificare și identificare) și CNP.

Numele și prenumele, nr. legitimației de student, înscrise pe biletul TFC online, trebuie să corespundă cu cele înscrise în documentele prezentate în tren. Nr. legitimației de student înscrisă pe biletul- kiosk, trebuie să corespundă cu cele înscrise în documentele prezentate în tren.

Pentru achiziţionarea de legitimaţii de călătorie, studenţii poartă responsabilitatea documentelor prezentate, cât şi a datelor declarate în sistemul de achiziţionare on-line/automate de vânzare.

Legitimația de călătorie gratuită pentru studenți (biletul) este valabilă numai însoțită de legitimaţia de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată la zi pentru anul universitar în curs și un act de identitate (carte de identitate sau paşaport).

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, studentul va prezenta legitimaţia de călătorie (biletul), legitimaţia de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pentru anul universitar în curs și un act de identitate. Studenții care nu prezintă documentele solicitate vor fi consideraţi ca fiind fără legitimaţie de călătorie și vor fi tarifați la tariful majorat de taxare în tren.

IN ATENTIA CADRELOR DIDACTICE SI GRUPURILOR ORGANIZATE!

Avand in vedere noile reglementari conform carora este obligatorie introducerea CNP-ului la emiterea legitimatiilor de calatorie pentru elevi si studenti, avem rugamintea sa va prezentati din timp la casele de bilete, cu tabele nominale cu numele elevilor, dar si cu CNP-ul acestora. Pentru a evita eventuale neplaceri legate de lipsa locurilor disponibile la anumite trenuri, va rugam sa anuntati cu minimum 24 de ore inainte intentia de a calatori cu un grup de elevi. Puteti anunta la casa de bilete din imediata apropiere sau pe site la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Va multumim pentru intelegere!

Angajam casier in Rosiori

Echipa TFC se mareste! Angajam casier in Rosiori. Puteti trimite CV-ul dumneavoastra pe adresa de email office @ transferoviarcalatori.ro. Va asteptam sa ne cunoastem mai bine!

legitimații de călătorie gratuite pentru studenți, în sistem on-line/automate de vânzare

În atenția STUDENȚILOR: referitor la întrebările legate de achiziționarea online sau la automatele de vânzare bilete vă informăm următoarele:

din păcate nu cunoaștem data exactă când vom putea emite legitimații de călătorie gratuite pentru studenți, în sistem on-line/automate de vânzare. Când vom deține mai multe informații cu privire la acest lucru vom face anunțuri prin toate mijloacele de comunicare disponibile.

Vom putea emite legitimaţii de călătorie cu reducere/gratuitate în sistem on-line/automate de vânzare doar după ce ne va fi pus la dispoziție "Registrul matricol unic" de către instituțiile abilitate.

Conform. art 5. alin. (5) din HG nr. 42/2017
“Ministerul Educaţiei Naţionale, în baza unui protocol încheiat în condiţiile legii, va transmite operatorilor de transport feroviar, în format electronic, date din "Registrul matricol unic" cu privire la nume şi prenume student, seria şi număr legitimaţie de student pentru reducere/gratuitate la transport şi codul numeric personal al fiecărui student care beneficiază de gratuitate la transportul feroviar, în primele doua săptămâni după începerea anului universitar. Pentru anul universitar 2016-2017, termenul-limită de transmitere a acestor date va fi de 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. În lipsa acestor date nu se pot emite legitimaţii de călătorie cu reducere/gratuitate în sistem on-line/automate de vânzare.”

ANUNT IMPORTANT PENTRU ELEVI SI STUDENTI!

In vederea aplicarii noilor prevederi ale HG 42/2017 - privind reducerea la transport pentru elevi si gratuitatea pentru studenti, pana la inscrierea CNP-urilor in carnetele de elevi de catre secretariatele institutiilor de invatamant, este obligatorie prezentarea, la eliberarea biletelor, a unui act de identitate (CI, pasaport, certificat de nastere).
Studentii vor prezenta obligatoriu, pe langa legitimatia de reducere la transport si actul de identitate!
Deoarece durata de emitere a unei legitimatii de calatorie se va mari si pentru a evita aglomeratia la casele de bilete, va rugam sa va achizitionati cu anticipatie legitimatii de calatorie!
Beneficiarii HG 42/2017 care solicita in tren legitimatii de calatorie si s-au urcat in statiile unde sunt deschise case de bilete TFC, nu vor beneficia de aceasta facilitate!
Pentru preintampinarea aglomeratiilor la casele de bilete si reducerea timpului de emitere in tren (in statiile unde nu sunt case de bilete deschise), in curand va exista posibilitatea de achizitionare a legitimatiilor de calatorie pe motiv elev/student atat online cat si la automatele de bilete TFC.
Va multumim pentru intelegere si colaborare!

MERSUL TRENURILOR TFC pentru Android

Stimati calatori,

avem placerea sa va informam ca incepand de azi este disponibila aplicatia MERSUL TRENURILOR TFC pentru Android. Va invitam sa o descarcati pentru a avea acces rapid la mersul trenurilor si anunturile postate pe site-ul nostru. Aplicatia se poate descarca direct de aici http://l.flashweb.ro/tfc/ De asemenea aveam placerea sa va informam ca aplicatia a fost dezvoltata de un elev în clasa a10-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Ii multumim cu aceasta ocazie si ne bucuram ca avem in tara elevi talentati si pasionati de transporturile feroviare.

Sectii operate de TFC

Sectiile operate de TFC sunt: Cluj Napoca - Oradea ; Buzau - Nehoiasu; Galati - Barlad; Titan Sud - Oltenita, Buzau - Bucuresti Nord, Ploiesti Sud - Slanic, Ploiesti Sud - Maneciu, Galati - Bucuresti Nord, Ploiesti Sud - Targoviste, Targoviste - Pietrosita, Bucuresti Nord - Titu - Targoviste.

Echipa TFC va doreste drum bun...prin viata!

Oferta reducere 5%!

Stimati calatori,

Va informam ca, incepand de astazi, la achizitia prin plata cu cardul a biletelor, exclusiv online si de la automatele de vanzare bilete, beneficiati de o reducere de 5%!
Reducerea este valabila pentru urmatoarele tipuri de bilete: bilet pret intreg, bilet elev, bilet student cu legitimatie, bilet copil, oferta dus-intors adult, oferta dus-intors copil.
Va multumim pentru ca alegeti sa calatoriti cu noi!

Oferta dus-intors STABILIT cu reducere 10%!

Stimaţi călători,

Vă informăm că începând de azi vă puteţi achiziţiona de la casele de bilete TFC şi de la automatele de vânzare Oferta dus-întors STABILIT pentru călătoria dus-întors, atunci când se cunosc datele de efectuare a călătoriilor de dus și de întors (trenurile și datele de călătorie).

Biletul dus-întors STABILIT oferă o reducere de 10% din tariful de transport integral pentru călătoria dus- întors, cu tren InterRegio, pe aceeași rută și clasă, la care se utilizează un singur tren, atât la călătoria de dus, cât și la cea de întoarcere, atunci când se cunosc data și trenul pentru călătoria de întoarcere.Data limită de efectuare a călătoriei de întoarcere este a cincea zi de la data efectuării călătoriei de dus până cel mai târziu cu un tren care are ora de plecare 2359. La calculul ultimei date la care se poate efectua călătoria de întoarcere se include și ziua în care se efectuează călătoria de dus.

Călătoria de întoarcere se poate efectua cel mai devreme în aceeași zi ca și călătoria de dus, dar nu mai devreme de 60 minute de la ora de sosire în stația de destinație a trenului de dus.

Biletul dus-întors STABILIT se emite pentru: persoanele adulte și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 ani împliniți și 10 ani neîmpliniți, precum și pentru copiii sub 5 ani pentru care se solicită loc separat.

Oferta dus-intors cu reducere 10%!

Stimati calatori,

Va informam ca, incepand cu data de 01.04.2016, puteti beneficia de Oferta dus-întors VARIABIL, pentru călătoria dus-întors cu trenul InterRegio, clasa 1 sau la clasa a 2-a, pe relații de călătorie la care se utilizează un singur tren, atât la călătoria de dus, cât și la cea de întors, la care nu se cunosc data și trenul pentru călătoria de întoarcere. În acest caz călătorul își poate stabili data de întoarcere în oricare dintre zilele cuprinse în perioada de valabilitate.
Biletul dus-întors se emite pentru: persoane adulte și pentru copii între 5 și 10 ani neîmpliniți, precum și pentru copiii sub 5 ani pentru care se solicită loc separat. Se emit pentru un singur tren de rang InterRegio, pentru o persoană și este valabil la clasa 1 și clasa a 2-a.
Tariful de transport este calculat cu reducere 10% din tariful: Tren InterRegio -clasa 1 și clasa 2 și Tren InterRegio – 50% clasa 1 și 50% clasa 2 pentru relația de călătorie solicitată de călător. La trenurile cu regim de rezervare se va achita integral tariful de rezervare a locului pentru fiecare loc, corespunzător clasei de rezervare, dacă se asigură loc rezervat, atât pentru călătoria de dus, cât și pentru cea de întors.
Legitimația de călătorie care se eliberează este: biletul D-î VAR.+TDus( IR) – pentru adulți și biletul D-î VARcopil+TDus/IR- pentru copii.
Biletul dus-întors este valabil 5 zile de la data începerii călătoriei de dus. Călătoria de întoarcere se poate efectua cu un tren care are ora de plecare din stația de cale ferată de plecare a călătoriei de întors până cel târziu la ora 23:59 a celei de a cincea zi de la data începerii călătoriei de dus.
Oferta dus-întors VARIABIL se emite doar la casele de bilete TFC și la automatele de vânzare bilete (kioskuri).
Efectuarea călătoriei de întors impune prezentarea obligatorie a călătorului pentru achiziționarea tichetului de rezervare la casele de bilete sau în tren, în situația în care acesta se urcă dintr-o stație fără casă de bilete sau activitatea acesteia este suspendată temporar.
Biletul dus-întors dă dreptul la călătoria cu o clasă superioară. Diferențele tarifare privind clasa se achită integral pe distanța de călătorie solicitată, încasându-se diferențele tarifare corespunzător zonei kilometrice a biletului inițial, calculate pentru călătoria simplă. Biletul dus-întors dă dreptul la: amânarea, anticiparea călătoriei, atât la dus cât și la întors, în perioada sa de valabilitate.
Mai multe informatii legate de aceasta oferta gasiti la rubrica "Oferte TFC si conditii de restituire".

CMS Design - Joomla Wordpress Templates